Een nieuw AP systeem & slechte groei spinazie

Een nieuw AP systeem & slechte groei spinazie

Ik kreeg vorige week een berichtje van een mede-aquaponics amateur die  me eerder contacteerde voor wat hulp met zijn systeem.

Jammer genoeg werkt het niet zo goed bij hem. Ten eerste staat de tank in zijn tuinhuis waar niet erg veel licht is, maar volgens mij waren er ook te weinig vissen in de tank. 16 kleine goudvisjes zorgen echt niet voor veel afval. Hij geeft het jammer genoeg op en verkocht zijn hele systeem. Je kan het hier zien werken: http://www.youtube.com/watch?v=O8Csg820uEI&feature=youtu.be

Omdat ik toch van plan ben volgend jar uit te breiden, kocht ik alles op voor een zacht prijsje (dank je Nico!). Misschien probeer ik wel forel.

In de oude bak groeit alles nog steeds mooi. Ik verwijderde wel de laatste komkommerplanten, want die groeiden niet meer. Maar er staat een mooie bieslook (die ik niet zaaide 🙂 ) en de waterkers blijft heerlijk groen groeien.

Ook de pepertjes doen het schitterend nu ze meer zon krijgen.

Het enige wat slecht groeit is de spinazie. ik vermoed dat de watertemperatuur te hoog  De laatste 7 baarzen moeten er nu echt dringend uit. ik had de voorbije koude weken een verbruik van 45kWh per week, en dat is te veel. Bovendien moeten de rietvoorns en de goudvisjes van Nico in de tank.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.