He herfst is gevallen

He herfst is gevallen

En daar komt de herfst.

Ik snoeide vorige weken maar liefst  kruiwagens weg!!
3 augurkenplanten zijn weg, en zeer veel groen van de tomaten, die de nok van de serre volledig bezetten.

Vind de gecamoufleerde bewoner op de foto:

Ook de waterkers en Indonesische kers groeien alles toe, en het wordt stilletjesaan tijd om aan de winter te denken. En voor spinazie en veldsla is licht nodig. Omdat de tomateplanten nu niets meer opbrengen maakte ik vandaag de bakken schoon.

Zie die wortels! En de wormen! Er zitten zeker meer dan 300 wormen in de bak. Elke keer als ik iets uit trek zit het vol. Ik geef die snoepjes ook regelmatig aan de vissen. Het is tenslotte een kringloop…

Het is ongelooflijk wat een licht er tevoorschijn komt. Nu pas zie ik hoe de aardbeien en Indonesische kers gewoekerd hebben. En de Stevia, waarvan ik gezien had dat ie eindelijk wat begon te groeien, is vertienvoudigd en staat vol bloemetjes.

De emmer kers is voor de soep.

Ik zaaide meteen de spinazie en veldsla.

Omdat de temperatuur nu echt zakt ’s nachts stop ik teveel energie in het verwarmen van het water. Ik bracht de temperatuur naar 19°C, dus de vis zou nu minder moeten eten en bijna niet meer groeien. Ik eet binnenkort de laatste vissen op en laat er misschien een 2-tal overwinteren in de garage. De rietvoorn komt in de plaats, zodat er genoeg voeding blijft voor de planten.

Cheerio

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.