Hoog tijd voor een update!

Hoog tijd voor een update!

Het is ondertussen een maand geleden dat ik een update gaf. Het zijn drukke tijden šŸ™‚
Toch heb ik niet stil gezeten!
Mijn dagelijks rustmoment bij de vissen en planten blijft deugd doen, en alles groeit fantastisch.

Eerst even wat foto’s!
Een week of 2 geleden:

En deze week:

Ik log ook alle meetresultaten.
De belangrijkste zijn:
– omegabaarzen gemiddeld 30 gr
– forel gemiddeld 25gr
– al 5,4kg groenten geoogst!! Vooral aardbei (1250gr), waterkers (2930gr) en sla (950gr) doen het goed.

De waterkers heb ik zeer sterk ingesnoeid omdat er teveel bleke takjes kwamen. Bovendien pikte deze veel licht weg. Van de 1500gr die ik vorige week oogstte heb ik niet alles zelf opgegeten, maar de omegabaarzen mochten meesmullen van de minder mooie stukken. Ook sla lusten ze enorm graag. Ik gooi nu en dan de resten in de tank. Op de foto is te zien wat ervan overblijft na 1 nachtje.
Ik kijk stilletjes aan uit naar de eerste tomaatjes. Ook de kruiden (munt, dille, thijm, basilicum, bieslook, peterselie) doen het goed.

Ondertussen heb ik ook een eerste klein testje opgezet om warmte uit de compost te halen. Benieuwd wat dat geeft.

Ik begin wat last te krijgen van bladluis. Een brouwseltje van water, suiker, drupje bruine zeep en ethanol helpt meestal, maar niet als het teveel wordt. Voorlopig is enkel de basilicum aangetast.

De radijs doet het vreemd genoeg niet goed. Vorige jaren was dit een groot succes, maar dit jaar hebben we er weinig gegeten, en de rest schoot al op.Ik heb ze uit de plantenbak gehaald om plaats te maken voor de kruiden.
Ook de courgette en komkommer was volledig verdwenen. ik vermoed door vraat. Ik heb er nieuwe gezaaid in afzonderlijke potjes en deze week uitgeplant. Op hoop van zegen, want deze brengen veel op!
Ondertussen groeien de klim-peulerwten in het koude systeem goed en komt er wonder boven wonder een beetje stevia piepen in de warme bak. Wellicht een wortelrestje van de plant die ik voor dood aanschouwde.

Het blijft plezant!
V

EĆ©n gedachte over “ Hoog tijd voor een update!

  1. Fantastisch! Bij mij doen de aardbeitjes t ook goed -al heb ik er nog geen geoogst-, ook bieslookje dat je me meegaf en basilicum die ik plantte super! Sla en radijsjes minder.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.