paradijs en reuze pilipili

paradijs en reuze pilipili

Deze week bracht eindelijk een beetje zon. Ik weet niet of het daaraan ligt, maar de serre is heeerlijk. Je waant je in een groene tunnel en ziet overal vruchten en bloemen.

 

Ik weet niet hoe het komt: ik nam zaad van onze pilipili van 2011, en daar groeide maar één plantje uit. Maar wat voor een plantje! De vruchten worden nog niet rood maar zijn nu al een goede 20cm lang!!

 

De augurk en komkommer groeien nu tot hoog in de nok en staan vol bloemen. Er komen wel heel wat minder vruchten aan dan vorig jaar, vooral omdat de kleine vruchtjes afsterven. Ik vermoed dat dit door het slechte weer is: vorig jaar zat het nu al vol insecten en vlinders, maar nu is er weinig vliegend beest te zien.

   

De Omegabaars weegt ondertussen 250 gram! Ze eten ongelooflijk veel en worden nu echt al vet. Omdat vissen zich blijkbaar aanpassen aan de omgeving qua grootte zouden mijn baarzen niet veel zwaarder dan 400 à 800 gr moeten worden. Ze zijn nu reeds ‘oogstbaar’ maar ik wacht toch nog even af. Wellicht gooi ik de eerste vissen op de BBQ eind juli. Tenslotte zijn er 30, dus heb ik er meer dan genoeg. Vanaf augustus neemt de bladgroei van de groenten ook af, dus kan wat minder vis een positieve invloed heben op het evenwicht.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.